“ESCENOGRAFÍA PRETENCIOSA”

Daniel Gasol, artista/investigador (Tarragona, 1983), seleccionat per a la residència Addaya Centre d’Art contemporani (Alaró, Mallorca), durant els mesos de Febrer i Març del 2016, està desenvolupant diversos treballs com a resultat de la beca ETAC 2016 (Espai Transfronterer d’Art contemporani).

Els seus treballs uneixen la investigació i/o recerca socio-cultural i la producció artística, desenvolupant treballs que indaguen sobre els processos socials que construeixen la realitat des dels mitjans de comunicació, tema que reflecteix en la seva Tesi doctoral. Actualment desenvolupa projectes que investiguen els processos de construcció social a partir d’eines, com l’etnografia cultural, per acabar mostrant discursos que mostren un anàlisi sobre la identitat del territori on treballa i que qüestiona constantment.

El primer dels treballs que desenvolupa “Escenografia Pretensiosa“, narra els canvis marcats per la crisi, en els escenaris de les classes benestants de l’illa de Mallorca, mostrant la voluntat de la creació de formes de vida determinades en el seu fracàs de l’actualitat.

El segon dels treballs “Souvenir, turisme i herències polítiques”, proposa des de metodologies etnogràfiques i pràctiques artístiques, investigar les identitats dels ciutadans de la localitat d’Alaró, des de la implantació dels turisme, sorgit a la política de la dictadura franquista, com a pràctica de necessitat en la viabilitat econòmica del territori.

www.addaya-art.com/

etacnews1

etacnews2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *