Jornades ETAC

Cinc artistes de diverses nacionalitats estaran treballant a Girona del 17 al 19 de febrer dins les Jornades de l’Espai Transfronterer d’Art Contemporani (ETAC).

Jennis Li portarà a terme una intervenció temporal a la llera del riu Onyar

 

El projecte ETAC està format pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona de l’Ajuntament de Girona; el Consorci Museu de l’Empordà de Figueres: Museu de l’Empordà; Le Lait, Laboratoire Artístic Internacional du Tarn, Albí; La Panacée – Centre de Culture Contemporaine (Montpeller) i Addaya, Centre d’Art Contemporani, Alaró (Mallorca).  Per tal de fer balanç del projecte, els responsables d’aquests centres es reuniran a Girona i organitzaran unes jornades que també serviran per a presentar els artistes i les seves propostes.

Els propers 17, 18 i 19 de febrer tindran lloc, doncs, les Jornades ETAC que reuniran els cinc artistes guanyadors de la convocatòria de residències Mireia Saladrigues (Barcelona, Catalunya), Raphaël Emine (París, França), Jennis Li Cheng Tien (Singapur), Edith Medina (Tultitlán, Mèxic) i Javier Chozas (Madrid, Espanya).

Els artistes portaran a terme diferents sessions de treball conjuntes, per debatre i posar en comú l’experiència i les propostes artístiques que estan desenvolupant, que culminaran en una presentació pública el dimecres 18 de febrer a les 18h al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar.

Així mateix, dimarts 17 de 9 a 13h a la llera del riu Onyar tindrà lloc la intervenció temporal que sota el títol de Dissipació, portarà a terme Jennis Li Cheng Tien, actual artista resident a l’espai del Bòlit. En aquest projecte quatre blocs de gel fets d’aigua del mateix riu s’instal·laran en un punt del seu recorregut creant una divergència temporal del seu curs. La durada de la intervenció estarà determinada pel temps que triguin els blocs a desfer-se. Amb aquest treball, l’artista vol representar el desig humà de permanència al món i l’inevitable flux de la natura.

Sota l’epígraf de Repetició i diferència, els cinc artistes han treballat diferents temàtiques de recerca que contemplen la pràctica artística contemporània des de la perspectiva social, conceptual i de mediació, entre d’altres, prestant una especial atenció als elements de diversitat o coincidència que l’espai transfronterer de l’ETAC ofereix en tant que espai territorial i conceptual, com a marc d’estudi, anàlisi i reflexió.

El reconegut caràcter patrimonial i l’interès turístic de les cinc ciutats que integren aquest projecte ofereixen també un espai de relació social i cultural entre passat, present i futur, formant així un àmbit de treball i de reflexió comuns per a les pràctiques artístiques contemporànies. 

L’ETAC compta amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la convocatòria de projectes CULTURA 2013 i té per objectiu crear una estructura cooperativa entre centres d’arts visuals contemporànies així com esdevenir una plataforma de creació de públics per a l’art per mitjà d’un programa de residències adreçat a artistes de l’Euroregió i internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *