SOUVENIR, TURISME I HERENCIES POLÍTIQUES

Daniel Gasol, en residència Addaya Centre d’Art contemporàni, ja ha iniciat després d’un parell de setmanes enregitrant diverses entrevistes a habitants d’Alaró, el treball final seleccionat  per aquesta convocatòria.

Amb el títol “SOUVENIR, TURISME I HERENCIES POLÍTIQUES”, el projecte, pren forma social com a pràctica artística, posterior a la investigació realitzada. La pràctica consisteix en equestar mitjançant un test, als habitants de les zones afectades pel turisme  a Alaró, per extreure’n dades proposades entorn a les qüestions esmentades.

Així es crea comunitat, prenent consciencia dels habitants en un territori que recupera la comunitat simbòlicament a partir de la identitat comuna. El primer treball que ha agafat forma dins el context del poble és el cartell “Que vénen ets americans!” una frase que va escoltar-se molt a la localitat durant els anys 70′ on la indústria sabatera, va regular-se a partir de les visites de nord-americans, propietaris de les fàbriques. Gasol, parteix de l’estètica dels 70′ en la premsa i la televisó, apropiant-se del format per ubicar-ho en el context actual

 

caretll americans JPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *